Във Финландия построиха леден хотел със сауна, направена от сняг

Хотел Arctic SnowHotel във Финландия превръща зимата в забележително преживяване със своята снежна сауна: сауна, която, с изключение на дървените си пейки, е изградена изцяло от лед и сняг. Тъй като снежните й стени се стопят в жегата, те пълнят пространството с повече пара. Комплексът е оборудван със стъклени иглута и открито джакузи, с което този хотел става наистина забележително място за прекарване на незабравима ваканция. Има и бонус – чудесни гледки към Северното сияние.

Обичате ли снега, Arctic SnowHotel & Glass Igloos е забележителна идея за следваща ви ваканция. Там предлагат настаняване за 70 човека в снежен хотел, с прозрачни легла от сняг и лед, покрити със спални чували и кожи от елени. Всяка година построяват хотела наново и всеки път – различно. Предлагат и стъклени иглута, за да могат посетителите да се насладят на невероятна гледка към Северното сияние, преди да заспят.

Но върхът на преживявянето е снежната сауна. Снежните стени на сауната са дебели около 1,5 м. Те се разтопяват, докато печката на сауната бумти, губейки три до пет милиметра всеки път. Когато сауната се стопи напълно, хотелът изгражда нова.

“Изживяването в сауната е удивително съчетание от гъста пара и интимни снежни стени, които създават вълшебно усещане за релаксация. Не е като каквото и да е, което някога съм преживяла,” казва експертът по пътешествията Кати Уотсън от „The Map Travel“.

Arctic IceHotel предлага още традиционни финландски сауни и открито джакузи. Температурите в хотела варират между 5 и 0 градуса Целзий. Продължавайки своята зимна тема, хотелът предлага и леден бар с напитки, сервирани в замръзнали ледени чаши, както и ресторант с ледени маси и ледени ястия.

Стъклените иглута са отворени между 20 ноември и 31 март, а самият леден хотел е отворен между 20 декември и 31 март.

   

Снимки: Arctic SnowHotel & Glass Igloos , Arctic SnowHotel & Glass Igloos Facebook

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*