Китай планира края на ДВГ-автомобилите

Китай обяви план за забрана на продажбите на автомобили, задвижвани от изкопаеми горива. Правителството все още няма конкретна дата – заместник-министърът на промишлеността и информационните технологии Син Губин каза, че регулаторите и кабинетът работят по графика. Забраната би дала тласък на електромобилите в Китй, би имала огромно въздействие върху невероятно лошото качество на въздуха в страната без съмнение би дала стимул на глобалния пазар на ЕПС.

Син говори за плана на Китай за спиране на продажбите и производството на замърсяващи превозни средства на автомобилен форум през уикенда в Тиендзин. Той каза, че подобна стъпка ще се отрази както на околната среда, така и на растежа на автомобилната индустрия в страната. Китай ще бъде най-големият пазар, слагащ край на продажбите на автомобили, задвижвани с изкопаеми горива, ако подобен план бъде реализиран, пише Bloomberg.

„Изпълнението на забрана за такъв голям пазар като Китай може да стане след 2040 г.,“ заяви Лиу Джиджиа, помощник-генерален мениджър на най-големия износител на китайски автомобили Chery Automobile Company. „Това ще даде много време за всеки да се подготви“. Chery наскоро представи коли с батерии и хибридни автомобили на автомобилно изложение във Франкфурт.

Китай е втората по големина икономика в света. Тяхната забрана за продажба на превозни средства с ДВГ навярно ще насърчи автомобилните производители по цял свят да се съсредоточат към електрическите превозни средства.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*