Румъния започва първата схема за споделени електромобили

Румънската Casa Auto пусна CABY в Яшу – първата услуга за споделяне на автомобили в Румъния, която ще използва изключително електрически превозни средства – такива от марката Mitsubishi iMiev.

За начало концепцията на CABY ще бъде използвана само от служителите на компанията, гласи прессъобщението. Следващата стъпка включва разширяване на автопарка, така че услугата да стане достъпна за широката общественост на следващ етап.

„Имаме страст към автомобилите и сме загрижени за това как те помагат на хората. Искаме хората да пътуват по-просто, по-приятно и по-ефективно в градовете – без замърсяване. Затова създадохме CABY, модерна концепция в Румъния, която има за цел да направи всички градски пътувания по-приятни и по-лесни“, заяви Богдан Питигой, президент на Tester Group, която включва Casa Auto.

Автопаркът от електромобили ще бъде разпространен из целия град. След първата стъпка по регистрация на www.caby.ro потребителите ще могат да наемат колите си при някое от 5-те зареждащи устройства и да ги използват толкова дълго, колкото им е нужно. Пробегът от 120 до 300 км е оптимален за ежедневно градско ползване.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*