Германия с план за най-голямата мрежа зарядни станции за е-коли

Германската компания Sortimo планира да изгради най-голямата станция за бързо зареждане на електромобили с общо 144 зарядни „колонки“. Тя е проектирана за строителство близо до магистрала А8 в Германия.

4 000 автомобила на ден ще могат да бъдат зареждани в Innovationspark Zusmarshausen, според компанията. 24 от 144-те зарядни портове може да са супер-зарядни с капацитет за зареждане от 350 киловата (kW). Според Sortimo, Innovationspark Zusmarshausen може да предложи икономии от 29,5 милиона литра или около 7,8 милиона галона гориво. Тя може да спести почти 60 000 тона въглероден диоксид всяка година.

Innovationspark Zusmarshausen надминава традиционната визия за бензиностанция. Според FAZ, всяка станция може да включва и офиси, магазини и заведения за хранене. Sortimo каза, че хората могат ще да си поръчат храна, преди да пристигнат там, за да могат да ядат, докато колата им се зарежда. Пътуващите ще могат да паркират и да зареждат превозните си средства едновременно на DC паркинг, може би дори докато си работят в офисите на тези места.

Изображенията, представящи планираните станции, предполагат, че всяка станция може да бъде покрита със зелен покрив. Sortimo казва в прессъобщението си, че Innovationspark Zusmarshausen „ще е много близо до природата и архитектурно съобразена с околната среда“. Те предвиждат и хората да си почиват в парка при зарядната станция.

Както вероятно сте предположили, възобновяемата енергия е меизменна част от плана за мрежата от станции за зареждане. Sortimo заяви, че слънчева енергия ще може да се съхранява при станциите и да се използва в пиковите часове. Зарядните станции са интегрирани и с управлението на топлинните станции на Innovationspark Zusmarshausen, според Sortimo, така че за отоплението на сградите ще може да се използва отпадъчна топлина. Инженерната фирма Steinbacher Consult учатва в проекта с инженеринг, технологии и оперативна работа.

Очаква се мащабната мрежа да види бял свят през 2018. Някои медии съобщават, че тя ще получи подкрепа от Министерството на транспорта.

Рендери: Sortimo

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*