1% енергийна ефективност струва 100 млн. евро

Таско Ерменков

Таско Ерменков

Всеки процент енергийна ефективност струва 100 милиона евро. Това заяви председателят на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков тази сутрин при откриването на първото издание на конференцията “Разумно използване на енергията, водата и отпадъците за опазване на планетата”. Тя е организирана от Виа Експо и тече днес и утре в зали 6 и 10 на НДК.

Важно е да се знае, че ние, обикновените граждани, можем да спомогнем много за повишаването на енергийната ефективност и опазването на ресурсите, добави Ерменков. Това може да се случи само чрез промени на навиците и поведението на хората. Само чрез поведението си можем да намалим потреблението на енергия с 15%, подчерта Ерменков.

Конференцията продължава с паралелни сесии на теми управление на отпадъците, рециклиране, енергийна ефективност, управление на водите. Холандия, която е лидер в разработването на еко-практики, е страната във фокус на форума. Паралелно с конференцията тече и изложба, която представя отблизо холандския опит на водещи компании, участващи на Колективния холандски щанд, които целят да разширят своите пазарни позиции в България. Посетителите имат възможност за директен контакт и с български фирми.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*