„Дебати за бъдещето“ ще обсъждат модерните технологии

Първото по рода си състезание по дебати, фокусирано върху новите технологии и футуристичните тенденции, ще се проведе на 7 и 8 октомври 2017 година в София. Събитието се нарича „Дебати за бъдещето“ и ще противопостави отбори от ученици и студенти. Дебатирането ще се проведе във Висшето училище по застраховане и финанси (ж.к. Овча купел, ул. Гусла 1), началният час е 10:00, а входът – свободен.

Дебатите са образователна игра, в която двете страни („правителство“ и „опозиция“) излагат своите тези за решение на даден проблем и ги защитават, обясняват организаторите – технологичният сайт Pixelmedia.bg и Асоциация „Дебати“. Публичната дискусия е интелектуална игра, която помага за развитието на „меки“ умения като говорене пред публика, поднасяне на аргументи и работа в екип.

В предстоящото състезание могат да вземат участие студенти, ученици и представители на клубовете по дебати в страната. Те ще обсъждат теми като виртуална реалност, изкуствен интелект, биотехнологии и други. Организаторите канят всички инициативни млади хора и представители на клубове да се включат в надпреварата. Ще бъде полезно, интересно, а най- добрите дебатьори ще получат награди.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*