125-годишна вятърна мелница се превръща в модерна къща за гости

Тази 125-годишна вятърна мелница в Суфолк, Англия, е преродена в модерна къща за гости, която може да се вземе под наем. Гарнирана с „наблюдателница“, обкована с метал, новата къща за гости е добре изолирана и предлага комфорта на специални мебели, изработени по поръчка, които отговарят на нейната специфична интериорна среда.

20-метровата постройка е издигната през 1891 г. и играла вжна роля в селскостопанското производство по онова време. Въпреки това сградата не е използвана от десетилетия – докато не се заели да я възстановят архитктите от Beech Architects. Собствениците, изследовател и неговата съпруга, които живеят в съседната къща, планират да дават под наем новата къща за гости.

„Най-голямото предизвикателство при проектирането беше възстановяването на „шапката“ отгоре, което не беше предназначено за исторически достоверна реконструкция, а по-скоро като съвременна и новаторска интерпретация, която също да служи като основна платформа за ежедневие и наблюдния“, казват Beech Architects.

Архитектите обвили външните стени с изолация и покрили цялата конструкция с дървена наблюдателница. Гъвкавата система от дървени ребра е покрита от 200 цинкови панела. Този конкретен елемент от реконструкцията е повод някои местни жители да посочват, че структурата не се вписва в околната среда и изглежда „извънземна“. Въпреки това конверсията наскоро спечели номинация на RIBA.

 

Снимки: Beech Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*