Tesla доставя Powerwall системи за Пуерто Рико

Tesla се зае да помогне на пострадалите в Пуерто Рико за възстановяването им от урагана Мария. Фирмата изпрати стотици акумулаторни системи Powerwall на американската общност, чиито 3,5 милиона граждани все още нямат достъп до електроенергия. Тъй като електрозахранването няма да бъде възстановено с месеци, системите за съхранение на енергия, които могат да бъдат съчетани със слънчеви панели, могат да се окажат жизненоважни инструменти за възстановяването на Пуерто Рико.

Първоначално представена през 2015 г., Powerwall е домашната батерия, която е в състояние да съхранява енергията, добивана през деня от слънчеви панели, за да може чистото електричество да се използва вечерта и през нощта. Някои от акумулаторните системи Powerwall вече са пристигнали в Пуерто Рико, а други са още на път. Служителите на Tesla са на острова и работят за инсталирането на системите, на допълнителни слънчеви панели и ремонтиране на съществуващите фотоволтаици. Те работят в сътрудничество с местни групи, за да определят най-добрите места за поставяне на батерийните системи. Съоснователят и главен изпълнителен директор на Tesla Елън Мъск е дарил 250 000 долара за усилията за подпомагане в Пуерто Рико.

Малко преди това Tesla участва и в усилията за евакуация на жителите на Флорида, когато ураганът Ирма се запъти към полуострова. След като получили запитване от собственик на Tesla, който искал да се евакуира от дома си във Флорида, но се притеснявал за способността на автомобила да измине толкова разстояние, от Tesla пуснаха софтуерна актуализация, която удължава пробега. В крайна сметка Tesla реши да увеличи капацитета на батериите на всички коли Model S и Model X от 60-70 киловатчаса до 75 кWh.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*