Тойота Балканс обяви нов изпълнителен директор

Вайос Доцикас има повече от 30 години стаж в автомобилната индустрия

Вайос Доцикас ще отговаря за операциите на Тойота в България, Македония и Албания

Мениджър с богат международен опит поема поста изпълнителен директор на Тойота Балканс, съобщиха от компанията. Считано от 1 януари 2018 г., Вайос Доцикас ще отговаря за бизнеса на японския производител на автомобили в България, Македония и Албания.

Вайос се присъединява към Тойота Гърция през декември 1986 г. и има повече от 30 години опит в бизнеса на японския гигант. През 2011 г. той е повишен на длъжност ритейл директор за Гърция, а през 2014 г. в неговия обхват влизат и България, Румъния, Македония и Албания.

През последните години Вайос и неговият екип постигнаха високи резултати в ритейл бизнеса, като в условията на силна икономическа нестабилност в Гърция значително увеличиха рентабилността на целия Балканския регион.

На новата си позиция Вайос ще отговаря за цялостното развитие на бизнеса на Toyota & Lexus в поверените му пазари, като ще управлява дейността по дистрибуцията, продажбите през собствените дилърства, както и през независимата дилърска мрежа на двете марки в страните от региона.

Вайос поема поста от  Георгиос Кириазис, който поставя началото на бизнеса на Toyota в България през 1995 г., а през 1999 г. основава Тойота Балканс ЕООД – официален вносител и дистрибутор на Toyota & Lexus.  След 26 години успешнa кариера свързана с марките Toyota & Lexus, Георгиос Кириазис се оттегля в пенсия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*