Перник се включва в европейска кампания на „Грийнпийс“

В инициативата за чист въздух Грийнпийс ще нарисува слънце на ключово кръстовище

Огромни слънца ще изгреят в публичните пространства на европейски градове - от Париж до Перник

На 6 октомври Перник ще осъмне със слънце на ключово кръстовище, символ на възобновяемата енергия. Мястото на еконициативата е кръговото кръстовище на булевард „Юрий Гагарин“ и улица „Бучински път“, съобщиха от „Грийнпийс“ – България. Рисуването ще се осъществи в ранните часове на деня, между 4 и 8 часа сутринта.

В периода 4-9 октомври огромни слънца ще изгреят в публичните пространства в европейски градове от Перник до Прага. Те носят важно послание за континента и планетата – каузата им е да напомнят на лидерите в Европа, че е време да превърнат думите в дела и да тръгнат към по-активно въвеждане на възобновяемите източници на енергия.

Визията на „Грийнпийс“ – България е възобновяемата енергия да е достъпна за граждани, домакинства и общности. Те да могат да се включат в енергийната система и да се превърнат от консуматори в активни участници, които индивидуално или колективно произвеждат, съхраняват и продават енергия.

Мястото, на което „Грийнпийс“ – България избра да изгрее българското слънце, е Перник, на ключово кръгово на изхода на града, като лъчите му ще бъдат нарисувани от гумите на пътуващите автомобили. Боята пада лесно и бързо, безвредна е и е изцяло от екологичен произход — съдържа куркума, червен пипер, тебешир, вода.

Изборът падна върху Перник, заради неразривната връзка на града с енергийното развитие и бъдеще на страната, уточниха от екологичната организация в съобщение до медиите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*