Румънците са топ-оптимисти за бъдещето на електрическите автомобили

Румънците са най-оптимистични, когато става въпрос за бъдещето на електрическите автомобили, сочи проучване на E.ON. Почти 70% от румънските респонденти смятат, че през следващите 10 години електрическите автомобили ще надделеят над конвенционалните автомобили.

Като цяло почти половината от европейците са сигурни, че през следващите 10 години по улиците ще се движат повече електрически автомобили, отколкото такива с ДВГ. Най-мрачно настроени са в Германия – там само 36% от респондентите вярват в такава оптиммистична прогноза – и в Швеция,където само 33% варват в надделяването на електрически автомобили.

Румънските респонденти са по-малко оптимистични, когато става въпрос за развитието на възобновяемите енергийни източници. По-конкретно, едва 29% от румънците смятат, че през 2027 г. повечето енергия, произведена в страната, ще бъде от възобновяеми източници. За сравнение 43% от германците, 39% от турците и 31% от британците смятат, че повече от половината от произведената енергия ще идва от възобновяеми източници след десетилетие. Другите топ-песимисти са унгарците (18%) и чехите (17%).

Проучването „Живот в Европа“ бе поръчано от Е.ОН и проведено от Кантър ЕМНИД сред 8 000 респонденти в Германия, Великобритания, Италия, Чехия, Швеция, Турция и Унгария през декември 2016 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*