Брансън инвестира в Hyperloop One

Проектът Hyperloop на Илън Мъск получи огромен тласък не от кого да е, а точно от големия бизнесмен Ричард Брансън. Hyperloop One ще нарича Virgin Hyperloop One, следк като Virgin Group инвестира във високоскоростната транспортна система. Инвестицията следва пълномащабния тест, проведен през юли, който съоснователят Шервин Пишевар описва като повратен момент.

Virgin Hyperloop One има всички изгледи да превземе света с помощта на Брансън. Той каза в блога-пост, че неговата компания Virgin винаги е била известна с инвестициите си в „разтърсващи“ решения и в иновативни компании. Бизнеменът е посетил тестовия обект DevLoop близо до Лас Вегас и е бил впечатлен от тестовете, които е видял. Сега инвестира в усилията за разработването на Hyperloop и, естествено, ще участва в борда на директорите на компанията.

Брансън сподели, че по време на втората фаза на изпитанията екипът на Hyperloop е постигнал максимална скорост от 308,9 километра в час, а най-дългият тест е продължил 10,6 секунди. 436 метра е максималното изминато разстояние. Дължината на тръбата на DevLoop е 500 метра при диаметър от 3,3 метра.

Hyperloop One обяви в изявление по повод инвестицията, че партньорството “се усеща като естествена крачка“. Президентът по инженеринга Джош Гийгъл някога е работил във Virgin Galactic. От друга страна мотото на Брансън е да „инвестира в хора, а не просто в технологии”.

Hyperloop One вече има договорени проекти в САЩ, Обединените арабски емирства, Индия, Канада, Финландия и Холандия. Сега фирмата се надява да ускори комерсиализацията на технологията с помощта на Virgin Group.

Въпреки , че името Virgin вече е неразделна част от проекта, Hyperloop One посочи, че Virgin няма да бъде единственият оператор на системите. По света корпорацията ще работи с много различни оператори, избрани от клиентите.

Изображения: Грег Роуз/Virgin и Hyperloop One

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*