Красив еко-хостел в горите на Мексико е изграден изцяло от естествени материали

Красивият хостел „Тосепанкали“ в Мексико е спокойно убежище за пътешественици, което е построено с респект към местната култура и традиция. Еко-хостелът е проектиран от местната фирма Proyecto Cafeína и всъщност е част от местното кооперативно дружество „Науатл“. Хостелът е внимателно и нежно вграден в пресечения ландшафт, използвайки местни материали като бамбук, камък, тухла и „Бахарек“ – традиционен местен строителен материал от пръчки и кал.

Хостелът е най-новата добавка към цял екологичен комплекс, наречен „Тосепанкали“, което означава „Нашата къща“ на езика на местните хора. Комплексът предлага разнообразие от възможности за настаняване, предназначени да „пренесат гостите в ново измерение“. Хостелът е невероятно спокойно място за отдих за всеки, който иска да избяга от шума и суетата на градския живот.


Избрано: Семейство живее в Арктика в глинена къща под соларен геодезически купол


„Тосепанкали“ е построен изцяло от местни естествени материали като бамбук, камък и тухла. Голям изължен покрив покрива сградата и е единствената част от конструкцията, която се вижда от разстояние. Сградата е внимателно вградена в неравномерната топография на местността. Тя е заобиколена от естествена растителност, която допълнително обединява хостела с околностите.

Стаите за гости и общите части разполагат с множество прозорци, които осигуряват изумителна гледка и много естествена светлина за интериора. Големият атриум в центъра е обгърнат от остъклени стени, вградени в красива рамка от бамбук.

 

      

Фотографии: Патрик Лопес

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*