Shell купува разработчик на зарядни станции за електромобили – NewMotion

Петролният гигант Shell се съгласи да купи нидерландски доставчик на станции за зареждане на електромобили на име NewMotion. Сумата на сделката остана неразкрита. Договорът, според анонса на фирмите, „ще даде възможност на двете компании да ускорят прехода към нисковъглероден транспорт”.

Съгласно условията на сделката, NewMotion ще продължи да предоставя интелигентни решения за зареждане на електромобили за жилища, бизнеси и обществени паркоместа, както и преди. Придобиването обаче ще спомогне за разширяването и подобряването на услугите на фирмата в цяла Европа и ще превърне повече паркоместа в зарядни станции, според Shell.

През 2009 г. NewMotion стартира дейността си в Аамстердам, а после я разшири в Нидерландия, Германия, Франция и Обединеното кралство. Фирмата е изградила повече от 30 000 точки за зареждане. Тя осигурява достъп до мрежа от повече от 50 000 обществени зарядни устройства в 25 европейски страни, обслужващи повече от 100 000 регистрирани потребители.

Сделката ще помогне за растежа на бизнеса на NewMotion в Европа в момент, когато “преходът към електрическите автомобили набира скорост“, коментира Сутзе Зуйдема, главен изпълнителен директор на NewMotion. “Ние сме развълнувани, че нашата текуща мисия и вярата ни в прехода към по-малко замърсяващ транспорт бе подкрепена така силно от Shell, една от водещите световни енергийни компании”.

Shell ПОСтепенно изгражда своя бизнес с по-чисти превозни средства в Европа и САЩ, след като отвори първата си станция за зареждане с водород в Обединеното кралство през февруари тази година. Вицепрезидентът на компанията, отговорен за „нови горива” – Матю Типър – каза, че това ще даде на потребителите на електромобили по-голяма гъвкавост, за да могат да зареждат своите автомобили вкъщи, на работа или на друго място.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*