Дубайските полицаи ще се движат с електрически ховърбайкове

Скоро дубайските полицаи може би ще се движат из града на летящи ховърбайкове. В седмицата на технологията GITEX полицейските сили в Дубай разкриха „hoverbike“ – електрически летателен апарат, който може да лети с близо 70 км/ч на около 5 метра над земята. Агенцията обмисля разгръщането на цял автопарк от такива летателни средства, за да може да реагира адекватно при извънредни ситуации.

Hoversurf Scorpion 3 е задвижван от батерии. Той има пробег от около 25 до 30 минути. Може да носи до 300 килограма. Най-хубавото е, че може да позволи на полицейските органи да „прескочат“ трафика и задръстванията по време на извънредна ситуация.

Hoversurf описва устройството като „едноместен самолет, който преоткрива изкуството на летене и зависване“. Двигателната система е базирана на познатия квадрокоптер. Батериите изискват три часа за зареждане, но могат да бъдат и заменяни. Според местното издание Gulf News, ховърбайковете преминават през тестове в момента.

По-рано тази година Дубай започна тестове на безпилотни електрически таксита. Самата полицейска служба пък пусна електрически мотори, оборудвани с камери, и малки автономни роботизирани превозни средства, които имат биометричен софтуер за сканиране за престъпници.

Снимки:Александър Атаманов във Facebook

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*