Polestar 1 – хибридно спортно купе с 600 к.с. от Volvo

Високопроизводителните коли на Volvo от линията Polestar прекрачиха праха на глобалното състезание по електрификация. Polestar 1 е първата стъпка към разработването на високоефективни електрически автомобили, насочени към същите клиенти, в които се цели и Tesla.

Првият произведен автомобил ще бъде Polestar 1: хибридно спортно купе с две врати, с 4 седалки и с 600 конски сили. Polestar 1 ще бъде пуснат в производство в средата на 2019 г.

„В бъдеще всички модели с марката Polestar ще разполагат с електрическо задвижване, осигурявайки на бранда визията на самостоятелна марка електрически автомобили“, заяви Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar.

Polestar 1 разчита на комбинирано задвижване от електрически двигател и двигател с вътрешно горене, със 150 км електрически пробег – това е най-дългият пробег в изцяло електрически режим, в сравнение с всеки друг хибрид на пазара в момента, по думите на Ингенлат. С мощност от 600 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, Polestar 1 се позиционира стабилно в сегмента на „пърформанс“ автомобилите.

Polestar 1 скоро ще бъде последвана от изцяло електрическа кола, подходящо наречена Polestar 2. Всички бъдещи автомобили на Polestar ще бъдат с изцяло електрическо задвижване.

Интересно е, че Polestar не планира да продава колите от тази линия според традиционния модел. Вместо това автомобилите ще се поръчват изцяло онлайн и ще се предлагат на базата на 2 и 3-годишна абонаментна програма. Абонаментът All-inclusive ще включва нулев депозит и възможности за ползване и на други модели от гамата на Volvo и Polestar, чрез заплащане на фиксирана месечна такса.

Компанията също ще използва телефоните като ключове и ще позволи на клиентите да споделят автомобилите с други чрез изпращане на виртуални ключове.

Polestar 1 ще се произвежда в модерен високотехнологичен център в Чънду, Китай – резултат от партньорството на Volvo и китайската компания майка Geely. Те ще инвестират повече от 750 милиона долара, за да развият по-нататък марката. Очаква се строежът на производствения център да бъде завършен в средата на 2018 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*