Художничка превръща пластмасови бутилки в очарователни полилеи

Тези красиви полилеи всъщност са произведени от „рециклирани“ пластмасови бутилки. Чешката художничка Вероника Рихтерова създаде тези изящни красавици като част от „РЕТ осветителни тела“ – серия работни лампи и полилеи, изработени от цветна пластмаса от шишета за еднократна употреба.

Самата Вероника Рихтерова не за първи път прави красиви творби от пластмаси – по-рано тя е правила и други творчески проекти с красоти, изработени от пластмасови бутилки. Сега нейният проект за полилеите е изложен в Eden Unearthed в „Еденските градини“ в Сидни, където ще са на показ до февруари 2018 г.

Нейните креативни осветителни тела са сложно детайлни – Рихтерова реже бутилките и ги усуква в желаната структура, форма и шарка, но също така запазва достатъчно добре оригиналната форма на бутилката, за да предизвика диалог относно рециклирането. Рихтерова казва, че се е вдъхновила за серита осветителни тела от начина, по който пластмасовите бутилки взаимодействат със светлината. Затова тя работи с крушки и кабели, които отделят минимална топлина, за да защитят чувствителните към топлина осветителни…. скулптури.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*