Авто-производители обещават 400 станции за бързо зареждане в Европа до 2020 г.

Четири от най-големите производители на автомобили в света разкриха подробности за плана си да създадат мрежа за бързо зареждане на електрически превозни средства (EV) из цяла Европа. Тяхното обещание е да инсталират 400 зарядни устройства на континента до 2020 г.

Съвместното предприятие IONITY беше създадено от VW Group, Daimler, Ford, BMW миналата година. Оттогава Porsche и Audi се присъединиха към групата, която има за цел да ускори навлизането на автомобилите с нулеви емисии.

Дружно компаниите се надяват да направят пътуванията на дълги разстояния с електромобил по-бързи и по-лесни. За целта те ще инсталират мощни станции за зареждане, каквито обикновено могат да зареждат електрическо превозно средство до 80% за около половин час. Внедряването им се счита за решение от решаващо значение за успокояване на „безпокойството за пробега“, което остава една от големите бариери за навлизането на електромобилите.

Първите станции от проекта ще се появят още тази година в Германия, Норвегия и Австрия. Те ще са разположени през 120 километра по протежние на някои главни пътища. През 2018 година ще се монтират още 100, всяка от които с множество точки за зареждане, които могат да поддържат редица производители.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*