PocketLab Air е носима джобна лаборатория за замърсяването на въздуха

Джобно устройство може да помогне на хората да следят постоянно степента на замърсяване на въздуха. PocketLab Air е проект, който в момента набира подкрепа в платформата за споделено финансиране KickStarter.

PocketLab Air измерва нивото на въглеродния двуокис (CO2), озона и твърдите частици с размер 1, 2,5 и 10 микрона. Конфигурацията на устройството включва термометър, влагомер, барометър и датчик за осветеност.

Устройството се свързва през Bluetooth 4.0 интерфейс към смартфон или таблет под управление на iOS или Android и предава данни за анализ в мобилно приложение. Възможно е също свързване към MacBook с OSX 10.11 или по-нова версия, а разработчиците обещават в бъдеще и поддръжка на Windows 10.

PocketLab Air с размери 10х6,4х3,3 см и тегло 142 грама има радиус на връзка 76 метра. Вградената в него памет е достатъчна за съхранение на 30 000 измервания. В активен режим устройството може да работи без презареждане на батерията в продължение на едно денонощие.

Кампанията на PocketLab Air в KickStarter се радва на засилен интерес. При поставена цел от 25 хиляди долара вече са привлечени неколкократно повече, а до края остава още един месец. Доставките на джобното устройство са планирани за октомври 2018 г.

От: TechNews.bg

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*