Верига детски градини на Острова забранява броката, за да защити океана

Британската верига детски градини Tops Day Nurseries обяви, че ще прекрати използването на брокат в своите детски заведения заради опасения, че материалът допринася за натрупването на микропластмаси в океаните. Ръководството се опасява, че брокатът, използван в кръжичните занимания на децата, се озовава в морето и се поглъща от дивите животни. Tops Day Nurseries публикува решението си в уебсайта си минлата седмица.

“Като отговорни хора, които се грижат за следващото поколение, последното нещо, което искаме да правим, е да вредим на околната среда и да рискуваме тяхното здраве. Затова трябва да действаме сега – и да спрем това замърсяване”, каза организацията. Тя вече е

Тя вече е инструктирала своя доставчик “the Consortium” da potyrsi по-устойчива алтернатива. Фирмата посочва, че търговецът на дрехи Lush вече е сменил традиционния брокат с минерален такъв, както и лустро на база нишесте, за да намали въздействието си върху околната среда.

Използването на биоразградим брокат не е предпочитан вариант, добавя Tops Day. Така е, защото той се разгражда на по-малки частици, но не е биоразградим в истинския смисъл.

Tops Day който има 19 обекта из Южна Англия. Веригата детски заведения вече е спряла да използва пластмасови тарелки, сламки и балони. Организацията инсталира слънчеви панели върху сградите си и въвежда практика за събиране и третиране на хранителнтие отпадъци.

“Надяваме се, че бъдещото поколение ще бъде по-съвестно по отношение на своето въздействие върху околната среда. Ние приветстваме подкрепата на родителите и семействата. Вярваме, че това е културна промяна, която ще бъде от полза не само за нас, но и за нашите деца най-вече“, каза Черил Халанд, изпълнителен директор на Tops Day, в изявление.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*