Ферма от 17-ти век се превръща в зелен хотел всред хълмовете на Норвегия

Сгушена в надипления зелен пейзаж в провинция Вьага в Норвегия, тази ферма от 17-ти век е преродена в уютен мини-хотел със зелен покрив – или по-точно серия от стаи за гости със зелени покриви, където овцете могат да пасат.Ето как стопанката на това местенце е решила да избегне разрушаването на старите постройки и вместо това да им вдъхне нов живот, превръщайки в нещо красиво, което може да се окаже и основен поминък за семейството.

Nordigard Blessom Farm приветства гостите с атмосфера, която изглежда като извадена направо от приказките. Зелени хълмове обграждат фермата, която разполага със собствени дворове и овощни градини. Има три дървени къщички за гости, всяка от които е покрита със зелен покрив. Интериорът – в селски стил, но все пак изискан – включва солидни дървени стени и старини норвежки мебели – някои от които датират от 17-ти век.

Гостите на фермата могат да се насладят на „селска“ закуска с домашни хляб и мармалади. След това могат да се забавляват в идиличната обстановка на фермата или да разгледат района, тъпвайки по планински хребети и ледници, да яздят или да се гмуркат.

Снимки: Ингрид Блесом

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*