Бизнес-парк имитира природата, за да постигне устойчивост

Устойчивият бизнес парк Triango в Париж, проектиран от архитектите на RAU Architects, SeARCH и karres +, стъпва на идеята за кръговата икономика. Той черпи вдъхновение от природата. Идеята на архитектите е съоръженията в бизнес-парка да се държат “динамично” през целия период на използване и да разчитат на материали, които могат да се използват отново и отново в бъдеще.

Новият кампус ще включва над 167 000 квадратни метра модулни офиси, инкубатори и ателиета, организирани около централен парк. Той ще се отличава с обществени пространства и удобни връзки между сградите, насърчавайки синергията.

Здрава рамка формира основата на главния устройствен план. Той предвижда три характерни зони, определени от уникалните качества на съответните площадки. Градската зона е компактна ивица с „оживен градски характер” – с прозрачни, оживени приземни етажи и открити обществени пространства, с много градини и зелени атриуми. Това пространство ще има и голяма оранжерия за производство, която ще осигурява “енергийно неутрални” храни и съставки, използвани в продуктите на компаниите, работещи в района. Такива продукти ще се доставят и в малките местни магазини и ресторанти. Органичната зона пък ще включва иновативни открити пространства за нови начини на работа и отдих. Така наречената „знакова“ зона ще се отличва с впечатляваща фасада, ориентирана към близката магистрала.

 

Рендери: RAU Architects, SeARCH, karres + brands

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*