В Атланта новото строителство трябва да е „оразмерено за електромобили“

Няколко страни по света вече обявиха кога ще влязат в сила забрани за превозни средства с ДВГ. В САЩ пък градската управа в Атланта излезе едни гърди пред всички, като подготви нов закон, който ще изисква всички нови жилищни сгради и обществени мета за паркиране да са проектирани така, че да осигуряват всичко необхофимо за електромобилите.

Новата наредба изисква 20% от паркоместата в нови търговски и многофамилни сгради да бъдат готови за ЕПС. Всички нови жилищни сгради трябва да бъдат оборудвани с необходимата инфраструктура, необходима за инсталирането на зарядни станции за електромобили.

“Днес град Атланта направи историческа стъпка, за да увеличи готовността ни за електрическите превозни средства и да гарантира, че ще останем водещ град в устойчивото развитие. Искам да благодаря на общинския съветник Кейша Ланс Ботъмс за въвеждане на това законодателство и на Общинския съвет в Атланта за работата им по тази наредба”, каза кметът Касим Рийд във вторник. “Горд съм с ангажимента на града ни за пестене на енергия и усилията ни да гарантираме, че станциите за зареждане на ЕПС и самите електромобили ще са достъпни за всички”.

Новата наредба влиза в сила незабавно.

Това не е първият път, когато Атланта полага усилия да увеличи броя на електрическите автомобили по пътя. Градът вече разполага с автопарк от 60 електрически превозни средства, а местното полицейското управление разполага с малък автопарк от електрически коли.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*