Google компенсира 100% от енергийната си употреба със слънчева и вятърна енергия

Google подписа няколко нови договора, благодарение на които ще компенсира 100% от потреблението си на енергия със слънчева и вятърна енергия. Договорите бяха подписани с три енергийни компании. Те ще осигурят на Google повече от три гигавата капацитет за чиста енергия. Председателят на компанията по енергетиката и инфраструктурата Сарон Арънс заяви, че компанията е „най-големият корпоративен купувач на възобновяеми енергийни източници на планетата“.

Google обяви вчера в Twitter, че след тези три договора потреблението на чиста енергия на компанията е „достатъчно, за да съответства на 100% от енергията, необходима за предлагането на нашите продукти през 2017 г.“

„Като се има предвид, че разходите за слънчева и вятърна енергия намаляват драстично и тези сектори стимулират значителен ръст на заетостта, то преходът към чиста енергия води до безпрецедентни икономически възможности и това се случва по-бързо, отколкото очаквахме“, заяви директорът по глобалните инфраструктури на Google – Гари Демаси.

До момента Google е инвестирала около 3,5 милиарда долара в енергийна инфраструктура. През декември миналата година компанията заяви, че ще премине изцяло на възобновяема енергия през настоящата година и изглежда, че са постигнали тази цел.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*