Microsoft разбива кампуса си в Редмънд, за да го направи устойчив мини-град

Microsoft ще унищожи 500-акровия си кампус в Редмънд, за да изгради устойчив мини-град. В него ще има 18 нови сгради, открит площад, търговско пространство, пътеки за джогинг и пешеходни алеи, игрище за крикет и собствена железопътна гара.

Новият кампус, според компанията, ще бъде разделен на “колективни квартали”. Като цяло мини-градчето ще бъде съсредоточено върху осигуряването на “по-отворена и по-малко формална” работна среда. Вътре помещенията ще бъдат изпълнени със “социални центрове” и офиси,все изпълнени с много дневна светлина. Новото оформление ще бъде съсредоточено главно върху осигуряването на изобилие от открито пространство и места за отдих за служителите. След като бъде завършен, кампусът ще разполага с 18 нови сгради, предлагащи работно място за 47 000 служители – които понастоящем работят в Редмънд – както и допълнително пространство за още 8 000 души. И макар че кампусът в Редмънд вече е “Сертифициран за нулеви отпадъци”, той ще бъде обновен с по-мащабни инициативи за намаляване на отпадъците.

Като част от фокуса върху зеления транспорт всички автомобили ще бъдат паркирани в подземни паркинги, така че отгоре на земята служителите да могат да ходят пеша, да карат велосипед или евентуално да пътуват с леката железопътна система, планирана да бъде завършена през 2023 година. Ще бъде изграден нов пешеходно-велосипеден мост над WA-520, за да се свържат двете страни на кампуса. Всичко това ще е свързано с планираната “Транзитна станция Redmond Technology”, където се очаква да има лека железопътна линия през 2023 г.

Проектът ще струва приблизително 150 млн. Долара, според президента на на Microsoft Брад Смит. “Ние не само създаваме работна среда от световна класа, която да спомогне за запазването и привличането на най-добрите и най-ярки световни таланти. Ние изграждаме кампус, на който обитателите могат да се наслаждават, и при това го изграждаме по финансово хитър начин, с ниско въздействие върху околната среда”, обясни Смит.

 

Изображения: Microsoft

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*