VW представи електрически шестместен бус за споделено пътуване

Поделението за чиста мобилност на Volkswagen – Moia – представи напълно електрически микробус, оптимизиран за споделяне на пътувания. Разкрит на TechCrunch в Берлин, концептуалният модел включва и приложение, което позволява на клиентите да резервират и плащат за возенето лесно. Поделението за еко-мобилност планира да пусне шестместното возило по улиците на Хамбург, Германия, през следващата година. Надеждата е това решение да „свали“ един милион автомобила от пътищата.

Шест души могат да се возят в превозното средство, което разполага със самостоятелни седалки с USB портове и димиращи лампи, така че на всекиго да екомфортно вътре. Пътниците могат да проверяват имейлите си или да сърфират в интернет с вградената WiFi мрежа. Има и място за съхранение на багаж до шофьора. Пробегът е 300 километра. Батерията може да се зарежда до 80% за около 30 минути. Volkswagen Commercial Vehicles и Volkswagen Osnabrück са проектирали и изградили прототипа за 10 месеца.

Посредством приложението потребителите могат да видят наличните автомобили и разходите за пътуване преди резервирането. Moia обясни, че ще използва алгоритъм за обединяване на пътуванията с подобни дестинации в една и съща кола, за да избегне излишното обикаляне и да може да има колкото се може повече хора в една кола.

Концепцията ще дебютира скоро в Хамбург, а после и на други места в Германия.

 

Изображения: Moia

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*