Китайският електромобил Weltmeister атакува пътищата догодина

WM Motor Technology Co, една от новото поколение китайски компании за електромобили, ще използва собственото си име Weltmeister като своя марка и планира да започне да приема поръчки за първия си продукт през Април. Шанхайската фирма ще произвежда първата си кола в нов завод в Уенжоу. Тя ще започне от второто тримесечие на следващата година, обяви основателят и главен изпълнителен директор Фрийман Шен.

Външният дизайн на планирания SUV бе представен на медийно събитие в Шанхай в понеделник. WM Motor представи и лого на марката, което ще краси автомобилите й.

Weltmeister е немско словосъчетание и ще рече „световен шампион“. Това име е избрано да отразява нарастващото предизвикателство пред традиционните автомобилни производители от страна стартиращите компании.

Самата WM Motor е една от няколко млади, ново стартиращи китайски компании, финансирани от държавата с цел да се конкурират с компании като Tesla Inc, която трябва да внася автомобилите си от САЩ и да плаща 25% вносно мито.

WM Motor планира да започне да доставя първия си автомобил през втората половина на 2018 г. Амбицията на фирмата е да продава по 100 000 автомобила годишно и да има три модела в рамките на 3-4 години.

Други млади китайски производители на автомобили, които смятат скоро да „залеят“ пазара, са Future Mobility Corp Ltd с марката Byton, Singulato Motors, Nio.

Nio планира да пусне на пазара своя първи електромобил за масови продажби през юни идната година. Future Mobility планира да започне да доставя първата си кола, също SUV, през четвъртото тримесечие на следващата година. Singulato пък планира да започне да доставя своя изцяло електрически SUV, наречен Singulato iS6, преди края на 2018 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*