Ноемврийските ветрища осигурили ¾ от енергията на Шотландия

Силните ноемврийски ветрове помогнаха за генерирането на повече от три четвърти от енергията, от която Шотландия има нужда, за месеца. Това отново потвърди успеха на възобновяемите източници в страната.

Данните, публикувани от WWF Scotland, показват, че вятърните турбини са покрили 77% от цялото търсене на електричество в Шотландия за ноември. Те са генерирали достатъчно енергия, за да отговорят на нуждите на всеки шотландски дом, в 25 от 30-те дена на ноември. Генерираното електричество от вятъра е било достатъчно, за да може да гарантира 100% от енергийното потребление на Шотландия в продължение на седмица, оценява още организацията.

„Историята на успеха на Шотландия за възобновяеми енергийни източници продължи през ноември“, каза Гарднър. „В течение на месеца вятърните паркове на Шотландия създадоха еквивалента на 77% от цялото ни търсене на електроенергия. Ако трябва да градим този успех, правителството на Обединеното кралство трябва да постави началото на пазар, който да насърчава продължителните инвестиции в сушата на вятъра.

Новината дойде малко след като стана ясно, че 43 процента от енергийното потребление на Уелс през 2016 г. е било покрито от възобновяеми източници. Това означава нарастване в сравнение с отчетените 32% година по-рано. Целта на Уелс е да добива 70% от електричеството си само от чисти, възобномвяеми източници до 2030 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*