Чиста храна и натурални продукти дефилират на Коледен фермерски пазар 2017

За трета поредна година фермери и занаятчии от цялата страна ще се съберат на Коледен фермерски пазар в сърцето на София. Той ще се проведе на 17 декември, неделя, на обичайното място – в началото на ул. Оборище, между бул. Васил Левски и храм-паметника Св. Александър Невски. Организатори на събитието са Кооперация Хранкооп София, Столична община и Общинско дружество Пазари Юг.

Тази година срещата ще бъде още по-богата и пъстра, защото ще се включат участници и от градовете, в които Кооперация Хранкооп – София стартира фермерски пазари през 2017 г – Банкя, Хасково и Добрич. Всички гости на пазара ще могат да се срещнат лично с производителите и с тяхна помощ да изберат най-доброто за празничната си трапеза.

Ще има хляб и печива с квас, сладкиши, голямо разнообразие на мед и пчелни продукти, тахани и ядкови пасти, млечни продукти – от козе, овче, краве и биволско мляко, месни деликатеси – от телешко, свинско, овче, заешко, пилешко.

Напитки и сладка за всеки вкус, зеленчуци и плодове – пресни и консервирани, билки и подправки, занаятчийски шоколад, ядки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали, празнични декорации и аксесоари за бита.

Пазарът започва в 11 часа и ще продължи до 18 часа. Събитието можете да следите и във фейсбук – Коледен фермерски пазар на пл. Александър Невски.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*