L’Oreal разработва растителна боя за коса

L’Oreal обяви, че пуска на пазара първата си боя за коса, изцяло базирана на растителни багрила. С това компанията се надява да спечели доверието на потребителите, които стават все по-предпазливи какви продукти използват заради химическите съставки в тях.

Новата гама ще е базирана на съставки като къна. Тя ще бъде насочена към професионалисти – за употреба в козметичните салони в Европа – от май 2018 г.

Бумът на органичната козметика се дължи на нарастващия брой млади потребители, които отхвърлят химическите продукти в полза на природните такива. Пазарът за натурални продукти за красота се оценява на около 11 милиарда долара през 2016 г. в световен мащаб. Данните са на консултантите Ernst & Young. Те казват, че този бранш вероятно ще се удвои до 2024 г.

L’Oreal пък смята, че пазарът на природни продукти за красота вече възлиза на 24 милиарда евро и се увеличава с 12% годишно, казва Мериън Бруне, управител на L’Oreal Professional. “Има много силно търсене от страна на жените, които искат да се придържат към по-здравословни формули”, каза Бруне.

Веган-серията, наречен Botanea, ще се произвежда от три растения, типични за Индия. Тя няма да е достъпна за масовия пазар, поне първоначално, тъй като различните оттенъци трябва да бъдат смесени и премерени.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*