Електрическите таксита на Лондон дебютират и в Норвегия

LEVC – производителят на новите електрически таксита за Лондон – сключи договор с вносителя на автомобили от Осло – Autoindustri – според който неговите коли ще се продават и в Норвегия от следващата година. Електрическите таксита TX eCity бяха пуснати в британската столица през лятото.

Според условията на сделката, доставките на електрическите таксита за Норвегия от производствената база на LEVC в Ковънтри ще започнат през първото тримесечие на 2018 г.

Подкрепена от солидни субсидии, осигурявани от правителството, Норвегия има най-големият дял на електромобили на глава от населението в цял свят. Таксиметровите компании обаче изостават откъм електрификация – в сравнение с частните автомобили.

Китайската компания, която произвежда лондонските електрически таксита, заяви, че нейните електромобили TX eCity са идеални за автомобилния пазар в Норвегия, след като са били тествани на студ във „водещите в света“ изпитателни съоръжения за автомобили в Арктическия кръг.

Новината идва не много след сключването на договор за доставки на е-автомобили на LEVC с фирма за градска мобилност в Ротердам през септември. Производителят на електромобили твърди, че към неговите екологични превозни средства вече има интерес и от други европейски градове.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*