Porsche готви електромобил с пробег над 480 км и 670 конски сили

Porsche работи усилено по създаването на електромобилен звяр, с който да конкурира Tesla Model S, и изглежда компанията вече го е проектирала. Миссион Е би трябвало да се появи на пазара през 2019 г. и когато това стане, ще можете да избирате между 300, 400 и 500 кВт версии с максимална скорост от 250 км/ч, 670 конски сили и 480 км пробег.

Mission E ще ускорява 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Ще включва двустепенна трансмисия, задвижване на всички колела, индуктивно зареждане и седалки за четирима.

Според досегашните данни, Mission Е ще се зарежда до 80% само за 20 минути (без кабел – благодарение на индукционната зарядна система) и ще бъде доста просторен отвътре. Въпреки това в него ще могат да седнат четирима, а не петима като в Model S. Анализаторите коментират, че за този модел трябва да се мисли като за спортен автомобил с впечатляващи електрически възможности, а не като електрически седан с висока скорост.

Който иска да се сдобие с това бързо, тихо, екологично и красиво чудо, трябва да си приготви 75-80 хиляди долара и да почака докъм 2020 година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*