Модерен дом от естествени материали радва с непреходна естестика

Този красив дом, проектиран да издържи изпита на времето – както като трайност, така и като стил – е изграден от естествени материали. Разположена на хълм близо до центъра на Минеаполис, резиденцията „Theodore Wirth Ranch“ с площ близо 450 квадратни метра е „модерна ранчо“, което се вписва в околния пейзаж благодарение на палитрата от естествени материали. Внимателната изработка придава на къщата чист и съвременен вид.

Разположен в близост до гъсто залесен парк, „Theodore Wirth Ranch“ е проектиран с мисъл за развлеченията. 10-метров плувен басейн е „сърцето“ на имота, разположен между основната резиденция и сауната, покритата зона на басейна и откритата кухня. Външната развлекателна зона и гледащата на юг всекидневна зона, обвита в остъкление с пълна височина, са оптимизирани за големи събирания с много хора. Жива зелена стена, засадена по южния край на имота, спомага за смекчаване на шума от улицата и осигурява допълнително уединение.

Домът, облицован с кедър, хваща окото с удивителния си конзолен покрив, който помага да се защитят жизнените пространства от летния слънчев пек. „Работейки усърдно върху всеки материал и всяка линия, този проект е рожба на внимателно планиране и работа с клиентите“, пишат архитектите от Strand Design. „С постоянно изискване за максимална точност, разпределението на материалите в дома създава чисти, хармонични пространства, които носят водяят човека из дома. Чествайки истината откъм материали, белите стени подчертават голямото разнообразие от покрития, включително чиста дървесина, пясъчник, мрамор, корк, бетон и стомана“.

 

Снимки: Josh Grubbs

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*