Интегрираните системи „ВЕИ+съхранение“ ще достигнат $23 млрд. до 2026 г.

Глобалният пазар на системи за съхранение на енергия за интеграция на ВЕИ ще надхвърли 23 милиарда долара през следващите осем години, прогнозира в неотдавнашен анализ Navigant Research. Докладът се фокусира върху няколко приложения – комунални, комерсиални, индустриални и жилищни.

Предвид постоянното намаляване на разходите за ВЕИ проекти, както и укрепването на политиките за устойчивост, капацитетът за добив на слънчева и вятърна енергия ще продължи да се увеличава. С разработването на все по-мащабни енергийни проекти електрическата мрежа ще бъде изправена пред все повече предизвикателства. В същото време обаче те ще бъдат облекчавани от нови решения за съхранение на енергия.

„Благодарение на продължаващия спад на цените за съхранение на енергия, фотоволтаична соларна енергия и вятърна енергия, пазарът на ССЕВЕИ се очаква да покаже силен растеж както в комуналния сектор, така и при малките системи „зад електромера“, каза Адам Уилсън, анализатор от Navigant Research. Втората група всъщност ще има най-голям растеж, очакват пазарните наблюдатели.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*