6900 жилищни системи „PV+съхранение“ са финансирани в Германия през 2017 г.

Миналата година германската държавна банка за развитие Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) е приела и одобрила общо 6 900 заявления за заеми в подкрепа на изграждането на жилищни системи за фотоволтаика и съхранение на енергия. Тези заеми възлизат на 123 млн. евро.

Цифрите все още не са окончателни, тъй като данните за декември все още трябва да бъдат дообработени. Според първоначалните оценки, през последния месец на 2017 г. са отпуснати повече от 500 кредита на стойност около 9 млн. евро.

По данни на KfW, повечето от заемите са одобрени през юни миналата година. Преди намаляването на отстъпките по програмата до средата на годината са одобрени 802 заявления за заеми с обем над 14 млн. евро.

Увеличеното държавно финансиране за субсидията по програмата е проектирано така, че да е достатъчно за финансирането на до 10 000 системи „PV+съхранение“.

За сравнение, през 2016 г. KfW е одобрила около 6500 заявления за системи от фотоволтаика и модули за съхранение на енергия на стойност 105 млн. евро. Тези средства са изчерпани през октомври.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*