Nissan атакува пазара с домашна енергийна система

соларен покрив

Японският автомобилен гигант Nissan обяви, че ще представи на пазара във Великобритания цялостно енергийно решение за дома, което включва слънчеви панели, батерия и система за управление на енергията. Наречена Nissan Energy Solar, системата е проектирна и разработена така, че да позволява на собствениците на жилища да „намалят сметките си за електроенергия и да се радват на по-голяма независимост от мрежата“.

Nissan казва, че цените на новата жилищна система ще започват от 3881 паунда за PV система с шест панела. Компанията заявява, че собствениците на жилища, които се възползват от решението, ще могат да постигнат намаление на сметките си за ток с две трети.

„Повече от 880 000 британски жилища вече имат инсталирани слънчеви панели“, казва директорът на Nissan Energy Франсиско Каранза. „Всеки ден те виждат ползите от това – от намаляването на сметките за електричество до увеличаването на стойността на имотите си“.

Nissan Energy Solar разполага със система за съхранение, разработена в партньорство с швейцарската Eaton Energy. Според описанието на системата, домашната система за съхранение на енергия xStorage включва хибриден инвертор и ще бъде на разположение с капацитет 4,2 kWh, 6 kWh или 7,5 kWh. Батерията се базира на литиево-йонната технология на Nissan. Това е същата система, която се използва в задвижването на електрическите автомобили на производителя.

Nissan произвежда литиево-йонни батерии в завода си в Съндърланд в Обединеното кралство, което обяснява решението първото представяне на системата да е именно на Острова.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*