Европа ще постигне равнопоставеност на ВЕИ и традиционната енергия 20 години преди САЩ

Количествата „традиционна“ и възобновяема енергия, използвани в Европа, ще бъдат приблизително равни около 2025 г. Същото нещо ще се случи в САЩ две десетилетия по-късно. Това прогнозира нов анализ на EY.

Електрическите превозни средства ще се превърнат в основен транспортен вариант до 2025 г. на всички пазари, според EY.

До 2022 г. в Европа и до 2021 г. в Океания разходите за автономно генериране и съхранение на енергия ще станат сходни с разходите за купуване на енергия от доставчик. Резултатите показват, че американските пазари ще достигнат подобен паритет след по-дълъг период от време, например около 2042 г. за югоизточната част на страната.

За първи път в проучването се появяват три критични, повратни момента за енергийния сектор: моментът, когато автогенерацията на енергия става достъпна за всички; когато електрическите превозни средства се превръщат в основно средство за мобилност; когато доставката на енергия през мрежа става по-скъпа за потребителите, отколкото енергията, която те могат да произвеждат сами за себе си.

Съзряването на технологиите за производство на енергия от възобновяеми източници, рязкото намаляване на разходите за съхранение на енергия и цените на батериите отдавна отдавна говорят за появата на радикално нова енергийна система, коментираха анализаторите. Докато тенденциите и повртните моменти се различават за рзличните пазари и географските райони, изследването ясно показва, че обратното броене до новото енергийно бъдеще върви много по-бързо, отколкото мнозина са очаквали.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*