Американските бири Budweiser вече се правят само с вятърна енергия

бира

Известната пивоварна Budweiser обяви, че всичките й дейности в САЩ вече се захранват с електроенергия само от възобновяеми източници. По този повод тя добавя и лого за чиста енергия вурху своите етикети. Мярката е част от глобалния преход към зелена енергия от страна на компанията-майка Anheuser-Busch InBev.

Символът „100 процента възобновяема електроенергия“ ще бъде поставян на бутилките и кутиите в САЩ, каза Budweiser. Фирмата очаква повишение на продажбите на бирата от популярната марка в Америка. AB InBev, най-голямата пивоварна в в света, е една от повече от 100 мултинационални фирми, които са се ангажирали да използват възобновяема енергия в дейността си с цел борба със замърсяването и изменението на климата съгласно Парижкия договор.

„Бирата е на около 3000 години – и бихме искали тя да продължи още 3000 години“, каза Брайън Перкинс, глобален вицепрезидент на Budweiser, пред Ройтерс.

За да изпълни обещанието си за чиста енергия, от началото на тази година Budweiser купува електричество, равностойно на потребностите на пивоварната в САЩ, от вятърния парк Thunder Ranch Wind Farm в Оклахома. Тя е с мощност 300 мегавата.

Потребителите често, и с право, са скептично настроени към екологичните обещания на големите компании, казва Тони Милиник, главен изпълнителен директор по доставките и устойчивостта на AB InBev. „Тук го виждате на етикета. Това добавя увереност“, каза той.

AB InBev ще въведе зеленото лого и на други пазари и ще го предложи на други компании. Компанията се старае да намали емисиите си в различни сфери на дейности, започвайки от отглеждането на хмел чак до транспортирането на бирата до магазини.

Около 41 милиона бири Budweiser се продават всеки ден по света. Преминаването на пивоварната към възобновяеми източници на енергия ще съответства на свалането на 48 000 коли от пътя всяка година, изчислили са във фирмата. Затова компанията-майка AB InBev е решена да черпи 100% необходимата и електрическа енергия възобновяеми източници до 2025 г.  С тазгодишното си постижение тя ще достигне ниво от 31% на ВЕИ.

1 коментар

  1. …мда и изкуствен хмел 🙂 хахаххах
    После защо мъжете са с цици а жените с трицепси 🙂
    Пийте и яжте изкуственяци, важно е корема да пълен и да тежи ..
    ‘диотс

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*