Метеорологичните бедствия през 2017 г. костват над 450 милиарда долара

горски пожар

Застрахованите загуби в частния сектор и правителствените програми за справяне с последиците от природни бедствия възлизат на 134 млрд. долара през 2017 г. Това е втората „най-скъпа“ година в историята, съобщи в сряда брокерът Аон Бенфийлд, цитиран от Ройтерс.

През миналата година са регистрирани 330 природни катастрофи. Те са довели до общи икономически загуби от 353 млрд. долара. От тях „безпрецедентни“ 97% са причинени от метеорологични събития, според доклада на Аон. Това прави 2017 г. най-скъпата година от гледна точка на щетите от бедствия.

С подобни загуби 2017 година се явява и най-скъпата година за застрахователите, застраховащи за бедствия. 60% от глобалните застрахователни плащания през годината са свързани с щети от ураганите Харви, Ирма и Мария.

Горските пожари са довели до 14 милиарда долара застрахователни загуби през 2017 г. – най-високото ниво, регистрирано някога. Сред събитията от този вид се открояват горските пожари в Калифорния. Други забележителни метеорологични събития през годината включват наводненията и тайфуна Хато в Китай и сушата в Южна Европа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*