Първият електрически Harley-Davidson ще е готов до 18 месеца

Harley-Davidson ще пусне на пазара електрически мотоциклет. Това ще стане още през 2019 г.

Harley-Davidson е една от компаниите, които страдат. Фирмата публикува всичките си годишни финансови резултати за 2017 ги от тях стана ясно,че е налице спад на продажбите в световен мащаб от 6,7% спрямо 2016 г.. Намалението с е 8,5% за продажбите в САЩ и с 3,9% в останалата част от света.

Проблемът не е само на Harley-Davidson. Големите производители на мотоциклети по света страдат и причината за това са няколко основни тенденции: средният нов купувач на мотоциклет продължава да става все по-голям и по-възрастен; децата от следващото поколение не са особено заинтересовани, тъй като предпочитат синьото сияние на своя смартфон – те просто не разбират удоволствието на това да яздиш двуколесния звяр и да се носиш с усмивка, пълна с мушици между зъбите.

Harley-Davidson е решила да се опита да се спаси от спада чрез агресивно насочване към по-младите мотоциклетисти, “предефинирайки своя продукт от традиционните пространства и разширявайки го към нови пространства”. Едно от тези нови пространства ще бъде електрическо. Компанията обяви, че ще има електрически Harley-Davidson готов за продажба в рамките на 18 месеца. Засега детайлите около него са повече от оскъдни. Анализаторите предполагат,че моделът ше се базира, малко или много, на спецификациите на LiveWire – проротипния електрически мотоциклет на фирмата, показан през 2014 година. Той беше в състояние да ускори от0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, но пробегът му беше доста скромен.

“Пазарът на електрически мотоциклети е в най-ранна възраст, но смятаме, че премиум електрическите мотоциклети Harley-Davidson ще спомогнат за възбуждането на този сегмент и развитието му …в световен мащаб,” коментира Мат Леватич, президент и главен изпълнителен директор на HD.

Анализаторите пък смятат, че това навярно е “възможност някой да влезе [на този пазар] и да се превърне в Tesla-та на електрически мотоциклети”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*