46 тона карнавални украси задръстили системата за отводняване на Ню Орлиънс

46 тона карнавални украшения, предимно пластмасови, са били открити в системата от отводнителни шахти за справяне с наводнения в Ню Орлиънс. Фестивалните украшения са запълнили една четвърт от всички градски отводнителни канали, които са проектирани и изградени специално за отводняване на града и предпазване от наводнения. Екипите на наетата за почистването фирма EnviroSystems са използвали две дузини камиони с вакуумни смукачи, за да извадят смайващото количество пластмасови отпадъци.

В отговор на проблема с огромното количество мъниста и шарени украшения, които представляват заплаха за способността на града да се отводнява в случай на наводнение, отделите за обществени дейности и за почистване се заеха да размишляват как да предотвратяват по-нататъшни задръствания с карнавални декорации. Освен всичко друго, което се обсъжда, местните власти са категорични, че е необходимо обикновените граждани да почистват каналите за отводняване в собствените си квартали.

Операцията по почистване, открила смайващото количество карнавална украса, бе инициирана след обширните наводнения през лятото на 2017 г. За тях отчасти бе обвинена именно неработещата система от отводнителни шахти на града.

Наред със самото наводнение от миналата година проблемът с отпадъците струва на жителите на града и много пари. 22 млн. долара са отделени за наемането на въшни изпълнители, които да направят мащабното прочистване на системата от шахти и канали.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*