Проветрив зелен офис е покрит с местни растения, спасени от самия парцел

Архитектите от виетнамското студио Ho Khue Architects са създали красиво офис пространство в Да Нанг, обвито отвън и вътре в изобилна зеленина. Фирмата е построила офиса „Модерно селище“ върху стар парцел, обрасъл с дива растителност. Вдъхновени от устойчивостта на растенията, архитектите „трансплантирали“ зеленината вътре в сградата и по фасадата й, за да създадат успокояващо зелено пространство, което извиква духа на семейно селище.

Архитектите построиха бетонната сграда върху градски парцел, на който стояли изоставени стари къщи. Мястото било обрасло с бяла пампаска трева и бамбукови храсталаци. Архитектите решили да запазят избуялата зеленина и да пренесат тази устойчива растителност в дизайна на офиса. Бананови дървета, жълти храсти и диви местни растения били внимателно пренесени на първия етаж, където създават успокояваща и гостоприемна аткосфера. Някои от растенията са подредени при водните украси на приземния етаж.

Офисът с площ 350 квадратни метра е светъл и проветрив, с бели тухлени стени и минимално обзавеждане. Интериорът е естествено осветен от изобилните прозорци. Откритите тераси осигуряват тихи зони за срещи или почивка.

Зелената офис-сграда е създадена така, че да осигури на работещите вътре здравословна среда в съчетание със спокойна атмосфера, казват архитектите.

 

Снимки: Хироюки Оки

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*