Porsche и Audi разработват съвместна платформа за електромобили

Porsche и Audi планират да разработят обща платформа за електрически превозни средства. Това би трябвало да им даде възможност за значително намаляване на разходите за развитието на решения в областта на електрическата мобилност. Новината съобщиха немските вестници, цитирайки главните изпълнителни директори на фирмите.

За разработването на архитектурата за електромобили във времето до 2025 г. двете компании ще вложат сума, която е „едноцифрена в милиарди евро“, според шефа на Audi Рупърт Щадлер. “Ако всяка от двете фирми действа поотделно, разходите ще са с 30% по-високи“, каза главният изпълнителен директор на Porsche Оливър Блуме. Той добави, че Audi ще наеме 550 проектанта за проекта, а Porsche – още 300 души.

От 2021 г. нататък двете фирми ще пуснат на асфалта няколко модела, базирани на съвместната платформа, според Щадлер. Това навярно ще включва два модела тип „седан“ и и два спортни модела.

Блуме от Porsche каза, че производителят на спортни автомобили може да изгради своя първи модел, базиран на съвместната архитектура, в завода си Лайпциг.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*