Renault отваря първи магазин за електромобили – в Стокхолм

Днес Renault ще „пререже лентата“ на своя първи специализиран магазин за електрически превозни средства. Това е нов „концептуален магазин“ в Стокхолм, предназначен да демонстрира портфолиото от електрически автомобили на производителя.

Новият магазин ще бъде разположен в „Täby Centrum“ – един от най-големите търговски центрове в Швеция, в покрайнините на столицата на страната.

„Много сле щастливи да отворим този магазин, който ще ни даде възможност да привлечем вниманието на хората към електрическата мобилност, да им помогнем да научат повече по темата и да им даде възможност да споделят своите идеи“, каза Жил Норманд, старши вицепрезидент по електрическите превозни средства в групата Renault. „Ще можем да използваме този концептуален магазин, за да взаимодействаме с обществеността и да помогнем на хората да разберат възможностите и предимствата на електрическите автомобили“.

Освен, че ще показва електромобилите на Renault, магазинът ще позволи на клиентите да тестват електрически коли на място, ще предоставя подробна информация за инфраструктурата за зареждане, за субсидиите и за услугите, свързани с електромобили.

Магазинът ще разполага и с цифров „конфигуратор“ за електромобили, предназначен да помогне на клиентите да изберат модел, който е подходящ за техните нужди.

Новият магазин е в отговор на нарастващия интерес на клиентите към ЕПС. „Ние отговаряме на очакванията на клиентите, като откриваме нови градски канали за дистрибуция и използваме цифрови инструменти, за да осигурим по-добро преживяване за клиентите“, каза Закария Зегари, директор развитие на дистрибуторската мрежа в компанията.

Фирмата се готви да открие подобни магазини и в други европейски градове.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*