Дубай тества електрически автономни транспортни кабини

10 пътника могат да се поберат в една от новите електрически автономни транспортни кабини в Дубай – първите по рода си в света. Градската Агенция за пътища и транспорт работи съвместно с „Next Future Transportation“ по първите тестове на електрическите превозни средства по време на Срещата на върха – и изглежда, че те са били успешни. Кабините могат да работят в продължение на три часа с помощта на батерия и да се заредят отново за шест часа.

Самоуправляемите кабинки скоро ще се разхождат по улиците на Дубай. Шестима души могат да седят и четирима да стоят в помещенията, които се движат с около 20 километра в час. Кабините са дълги 2,7 метра, широки 2,1 метра и високи 2,7 метра.

Кабинките са проектирани за пътуване на кратко или средно разстояние, в специално предназначени ленти, съобщи NewsGulf. Две кабини могат да се съчленят само за 15-20 секунди или да се отделят една от друга за около пет секунди. Прототипите, тествани в Дубай, са произведени в Италия, според генералният директор на пътната агенция Матар Ал Тайер.

Според уебсайта на Next Future Transportation, кабините могат да се извикват с помощта на смартфон приложение. Вътре човек може, докато пътува, да си поръча питие или да отиде до тоалетната. Дали тези услуги ще се предлагат точно в Дубай обаче не е ясно.

Нововъеденито „отразява Стратегията за автономен транспорт на Дубай, което има за цел 25% от превозите да станат автономни до 2030 г.,“ посочи Ал Тайер.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*