Офис от стари контейнери в Маями се захранва от слънцето

Симпатична офис-сграда, изработена изцяло от корабни контейнери и захранвана със слънчева енергия, е в процес на изграждане в Маями. Модерната постройка ще се състои от 4 транспортни контейнера, „стратегически” конфигурирани да радват обитателите с открити пространства и прекрасна гледка към океана. Проектът включва разнообразни стратегии за зелени сгради, включително и система за събиране на дъждовна вода.

От самото си начало проектът се фокусира върху съчетаването на сложния дизайн и устойчивите практики. Използването на употребявани транспортни контейнери намалява строителните и транспортните разходи, обясняват архитектите от Reale Arquitectos. Допълнителните устойчиви характеристики включват водогрейни слънчеви панели, тераси-градини и система за събиране на сивите води. Сградата разполага и с вътрешно и външно светодиодно осветление, както и с енергийно ефективни уреди.

За да се впише сградата в пейзажа в Маями, контейнерите са боядисани в ярко бяло, което също така помага и за пасивното охлаждане. Стратегическото разположение на контейнерите осигурява на интериора красива гледка към бреговата линия на Маями, както и оптимална естествена светлина в цялото вътрешно пространство. Конфигурацията също така е предвидена за осигуряването серия от открити градински пространства за отдих, работа или забавление.

Изображения: Reale Arquitectos

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*