Масивен еко-курорт с тематичен парк ще се издигне по плажовете на Виетнам

Виетнамското правителство даде зелена светлина на проекта “Екопарк Муи Динх” – огромен еко-курорт, за който се очаква да стане един от най-големите хотелиерски и развлекателни комплекси в Азия. Проектиран от американското студио “Чапман Тейлър” в Банкок, мегапроектът обхваща 1800 акра земя и ще се състои от седем хотела с общо 7 000 стаи. Заедно с това ще има тематичен парк, 500 вили, казино, плажен клуб и планински клуб. Проектът е предвиден като “устойчива дестинация” за туризъм.

Разположен върху красивите бели пясъчни брегове на Муи Динх в южната част на Виетнам, огромният еко-курорт ще черпи вдъхновение от богатата история на региона, като внимателно обръща внимание на опазването на околната среда. Рендерите загатват, че се разчита на изобилна зеленина, много дървета и конструкции, с помощта на които големите сгради по форма наподобяват заоблени планини.

“Разположен в красива местност на източното крайбрежие на Виетнам, екопаркът е проектиран така, че да отразява ключовите елементи на околната среда – пясък, море, сол и слънце”, пишат архитектите. “Предназначен да стане фантастично туристическо място с несравнимо в цяла Азия гостоприемство, проектът е вдъхновен от богатата местна история на Муи Динх, особено тази на племенната култура и традиционна архитектура на Чам – както и изгубения свят на последната династия”.

  

изображения: Chapman Taylor

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*