Забраняват пластмасовите бутилки за вода на фестивала „Гластънбъри“

Пластмасовите бутилки ще бъдат забранени на фестивала „Гластънбъри“ от следващата година, съобщи организаторът Емили Евис. В интервю за BBC Radio 6 Music миналата седмица тя посочи, че предложената забрана е „огромен проект“, който ще отнеме време и ще зависи много от координацията с всички партньори на „Гластънбъри“.

„Работим за забрана на пластмасовите бутилки … което е огромен проект и това отнема много време да го обсъдим с всички различни хора, с които работим“, каза тя.

Решението следва въвеждането на водни шадравани на фестивала през 2014 г., където посетителите могат да напълнят безплатно своите бутилки с вода. След това, през 2016 г., на фестивала за първи път се предлагаха и стоманени чаши за многократна употреба, които се предлагаха в замяна на депозит от 5 лири – те бързо се разпродадоха за 48 часа.

Мястото на шумното събитие ще остане празно тази година, но фестивалът ще се „завърне“ през 2019 г.

Надеждата на организаторите на фестивала е да се присъединят към нарастващия брой места из Великобритания, където пластмасовите шишета са нежелани или дори забранени, за да се намалят пластмасовите отпадъци.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*