Безпилотен електрически седан на Volkswagen обещава 650 км пробег

С пробег от 665 километра най-новата концепция на Volkswagen има за цел да победи Tesla Model S в това, в което е най-добра. Производителят пусна снимки на концептуалния I.D. Vizzion, който ще разчита на напълно автономна система, за да позволява на пътниците да седят отзад и да оставят колата да шофира.

I.D. Vizzion е най-новата концепция в семейството електромобили I.D., които VW разработва, започвайки с I.D. хетчбек в края на 2016 г. Докато предишните концепции от линията I.D. бяха предварителен преглед към бъдещите електрически модели на VW, сега I.D. Vizzion отива една стъпка по-нататък и е първият, който разчита на изцяло автономна технология. VW ще я представи официално следващия месец на автомобилното изложение в Женева.

Вътре в модела Vision няма волан или педали. Вместо това има „дигитален шофьор“, отговорен за управлението на автомобила. Концептуалната кола се движи и навигира самостоятелно в трафика, а пътниците имат свободата да се занимават с други задачи. I.D. Vision също така включва и виртуален домакин, с който пътниците могат да взаимодействат чрез гласови или жестови контроли. Системата автоматично узнава личните предпочитания на пътниците.

Концепцията I.D. Vision е най-голямата сред всички концепции от поредицата I.D. и е поглед към един луксозен бъдещ електрически седан. Концепцията се задвижва от два електрически мотора, които осигуряват комбинирана мощност от 302 конски сили. Тя бива изпратена до всяко от четирите колела. Литиево-йонната батерия с капацитет 111 кВтч дава на концептуалния модел пробег от 665 километра.

VW все още не е обявила кога ще се появи ипроизведствена версия на концепцията I.D. Vision. Знае се обаче, че първият модел от линията – хетчбекът, за който стана дума – ще бъде пуснат в продажба през 2020 г. След това електрическият хечбек ще бъде последван от I.D. Cross – електрически SUV, а след това ще дойде I.D. Buzz, вдъхновен от легендарния микробус. До 2025 г. VW планира да въведе повече от 20 електрически автомобила.

Изображения: Volkswagen

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*