Електромобилът Aspark Owl ускорява от 0 до 100 са под 2 секунди

Електрическият автомобил Aspark Owl доказа, че може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди. С това стилният електромобил направо „заслепи“ тестовата площадка, както се пошегуваха в TopGear.com, по време на наскоро проведените изпитания на малък паринкг. Редица обилни сайтове наблюдаваха експеримента, за да видят, че колата развива от 0 до 100 км/ч за 1,92 секунди. Това, естествено, предизвика серия от възторжени възгласи.

„Задвижването на електрическите мотори става чрез комбинация от батерии и суперкондензатори, за които се твърди, че могат да осигурят пробег от 148 километра с едно зареждане,“ посочи Викнеш Вифжайентиран от MotorAuthority.

„Aspark смята, че тази „кукумявка“ може да достигне 278 км/ч – максимална скорост, която вероятно ще засегне заявения пробег от 148 километра“, коментира TopGear.com.

Въпросният „бухал“ привлече вниманието за първи път през миналата година по време на автомобилното изложение в Франкфурт. Това е „електрически суперавтомобил“ от Япония. Неговите създатели казаха, че са вградили в него „сериозна“ технология.

Задвижването е изцяло електрическо. Owl има двойка 40kW мотори за постигането на 429 к.с. Тежи 850 килограма и е с корпус от въглеродни влакна. Двуместното возило с врати тип „пеперуда“ бе определено от авто-медиите като „екзотика“. И навярно ще е наистина такава, като се има предвид, че Aspark възнамерява да произведе смо 50 бройки от Owl, всяка на цена от 4,4 милиона долара.

С ускоряване от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди возилото може да претендира за титпата най-брз автомобил на всички времена. Все пак трябва да се има предвид, че постигнатият рекорд е направен при шофиране а тънки гуми – в реални условия Tesla Roadster най-вероятно ще запази първенството си, коментираха автомобилните маниаци. Сега обаче се очаква „кукмявката“ да бъде тествана и с гуми, които са проектирани за обикновени пътища.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*